söndag 14 februari 2010

Möten möten möten

Största nackdelen med att ha hund och bo som vi gör är att man måste anstränga sig för att se till att det blir några hundmöten. Bor man dock i närheten av Malmö så är Limhamnsfältet det bästa som finns. Där är det nästan alltid massor med folk som är ute och går med sina hundar. Nästan alla lösa, nästan alla riktigt trevliga. För en leksugen sprallis som Boo är det himmelriket: det bästa hon vet är att springa runt på fältet och leka alla andra hundar trötta. Fördelen är att hundar av alla olika storlekar är där, att de får prata fritt och att det därmed tränas hundspråk med alla möjliga olika varianter. Nackdelen, som alltid när det rör sig om möten med såna man inte känner, är att det kan dyka upp ruttna ägg. Hittills har vi dock inte råkat ut för något - och Boo är fältets största fan.

Så idag bestämde vi oss för att packa in båda hundarna i bilen och köra till Malmö. Dels för att träffa några vänner, dels för att Boo skulle få en glädjestund, men kanske främst för att testa Izor och se hur han reagerade.

Och vilken dröm han är! Izor har idag träffat barn, vuxna (män och kvinnor) stora, små och mellanstora hundar av båda könen och i olika åldrar. Han var kopplad hela tiden, och hundar har sprungit fram till honom, barn och vuxna har klappat honom och han var bara så cool! En enda gång skällde han och det var när en något äldre, tuff vit herdehund av hankön kom förbi, men det blev aldrig något gruff, utan bara en markering. Så duktig är han!

Några bilder får illustrera (tyvärr var det lite för kallt om fingrarna för att fota mycket). Izor fick många komplimanger och kommentarer, han syns verkligen. Och som ni ser så är han lugnt intresserad och vänlig. Perfekt! Så stolt över "min" kille.

Boo då? Jamen hon hade en livad stund hon också. Skällde på en man, men åt glatt godis från en barnnäve, och lekte med allehanda hundar. Men att hon är bästa vovven visste vi ju sen innan ;-).









Trångt i baksätet... vi behöver verkligen en större bil. Nästa (till sommaren) blir en kombi så att det går att få in ordentliga hundburar. Men för att visa hur fint Izor funkar med andra hundar är bilden talande. Efter Malmö åkte vi ända upp i Halland och gick lite i en skog där. En lång bilfärd således där hundarna låg som yin och yang i baksätet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för titten. Han skötte sig så bra o det var så kul att se. Boo är min lilla pingla, men det vet hon ju.

Super kul att se er igen! Var ju en hel vecka sen sist ;)

Kram kram