fredag 23 april 2010

Festlig fredag

Boo ligger på mina fötter (var annars?) invirad i en fleecefilt och snarkar.

Hittills idag har det varit en sån lajbans dag:

* gästerna som sovit i sin husbil på gården åkte supertidigt för att ta färjan till kontinenten. De fick sig en ordentlig utskällning på vägen!
* på morgonkissen (den första som bara innebär att jag öppnar ytterdörren, inte promenixvarianten som kommer efter kaffet) hoppade båda hundarna genom ett hål i det provisoriska stängslet, rundade hela gården i hundranittio och kom sen glädjespringande in genom grinden igen.
* jag introducerade externbelöning vilket Boo tyckte var lajbans: först ett trix och sen springa runt soffbordet för att äta godis ur en skål: wiii!
* jag försöker lära henne att skälla på signal (för att kunna få henne att vara tyst på signal!) och uppmuntrade och belönade massor när hon skällde idag vilket innebär att jag fick till ett BOFF? - Klick och belöning. BOFF? - Klick och belöning. Boo tycker att det nu är konstaterat: matte är galen!
* på morgonpromenaden var det en gubbe på vägen som gömde sig bakom en buske. Och det visade sig att det var HUSSE (som lämnat bilen på reparation så vi mötte honom från bussen). Hurra, kan alltså läskiga gubbar vara HUSSE? Wiiii!
* på samma promenad badade Boo i havet OCH hittade en hel död svan att rulla sig i. En hel! Hon tog den i halsen och släpade den hela tio centimeter. *stolt*
* och efter promenaden blev hon noggrant duschad och tvättat med nya hundschampot och -balsam som luktar cocos. Det var ju inte så kul, men efteråt: att gnugga sig mot allt tyg i hela huset och fjanta runt är rätt underbart.

Så nu har stumpelumpan somnat, som sagt. Och klockan är inte ens lunch.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken underbar morgon! O Boo, hon är ju bäst!
/Toto :)