tisdag 9 mars 2010

Tummeliten

Att ett litet sår kan göra en helt obrukbar, det är ju inte klokt. Jag har noll förmåga att greppa med högerhanden och det gör många grejer omöjliga. Saker som att ta på strumporna, öppna jospaket och lyfta ens den lättaste bok är omöjligt att göra med hjälp av högran. För att inte tala om hålla i bångstyrig, vårrusig ettochetthalvtåring. Så Anders har tagit över långisarna både igår och idag, och så himla duktig är han att han tar med Boo på ordentliga miljöpromenader i Trelleborgs city. Jättebra att göra det på eftermiddagen när det inte är folksamling. Eftersom folksamling klarar hon med bravur men en gubbe i lådan-uppdykande gubbe eller hund är lite fog för eventuellt skällande. Anders beväpnade sig med mjukosttub och klicker (varav jag skulle klara en av men inte båda) och gav sig iväg. Långlinan packade han också, tror han skulle låta fröken bus rusa av sig lite innan träningen. Bra bra!

Otålig är jag på att de ska komma tillbaka ety de har hämtat spännande paket, minsann. Paket till Boo som brukligt är (minst ett i veckan när vi är på det humöret, fast i en del är det kattmat och bajspåsar också, inte lika kul) innehållandes en sprillans ny klövjeväska. Längtar efter mitt lilla sprall så jag får se vad hon säger. Hoppas det inte blir som när hon fick på sig tratten, då satt hon i fryst position med nosen rakt upp i vädret och rörde sig inte en millimeter. Jo, hon darrade om bakkroppen. Hade det inte varit ett uttryck för sånt uppenbart obehag hade jag använt tratten i stanna kvar-träningen. Obs att detta sista var ett skämt (jag har förstått att såna kan vara svåra att förstå sig på på internet).

Hum hum hum. Obrukbara dagar, men har ägnat mig åt att läsa om Klickerträning för nybörjare . Den är rasande bra för klickernybörjaren. Koncentrerar sig på det praktiska och sånt gillar vi. Har dessutom bläddrat i mitt första nummer av the Bark som lägligt ramlade ner häromdagen. Verkar finemang, men återkommer efter mer noggrann läsning. Hundnörda från soffan är okej, men jag vill ju gärna blanda med praktiskt nörderi också. Måtte tummen vara bra i morgon. Och i helgen! Då väntar detta! *längtar*

1 kommentar:

nemo sa...

Ja, man vet inte hur handikappad man blir förrän man råkar ut för det. Hoppas det läker snabbt och lätt!
Klickerträning för nybörjare läste jag när jag skulle börja klicka med Nemo och jag gillade den starkt!